14. května 2012

Dvojbarevný jablkový koláč

spodní těsto : 250 g mouky polohrubé , 200 g tuku (Hera) , 2 lžíce kakaa , 2 lžíce studené vody , vejce , polovinu sáčku kypřícího prášku do pečiva
vrchní těsto : 2 vejce , 200 g cukru , 5 lžic studené vody , 200 ml oleje , 200 g polohrubé mouky , polovinu sáčku kypøícího prášku do pečiva
jablková náplň: 4 velká jablka , lžíce cukru krupice , sáček vanilkového cukru , 2 lžíce strouhaných ořechù , skořice, rozinky
Ze surovin vypracujeme spodní těsto, vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme jablkovou náplň připravenou smícháním všech ingrediencí.
Na jablkovou náplň navršíme svrchní těsto vzniklé ušleháním vajec s cukrem, poté přidáme vodu, olej, mouka, prášek do pečiva.Peče se asi při 180 °C 20 až 25 minut. Po upečení se koláč posype vanilkovým a moučkovým cukrem a nakrájíme na malé čtverečky.

Žádné komentáře:

Okomentovat