16. května 2012

Kapr po plzeňsku


4 porce kapra, olej, 4 plátky slaniny, cibule, máslo, 30 g spařených oloupaných mandlí, citrón, 0,5 l světlého piva, 60 g perníku, bobkový list, celý pepř, sůl

Jednotlivé porce osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi 30 minut v chladu odležet. Plátky slaniny opečeme na pánvi, vložíme připravené porce kapra, nakrájenou cibuli, koření, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme do měkka. Kapra vyjmeme na nahřátý talíř. Zbylou šťávu zahustíme strouhaným perníkem, povaříme a prolisujeme sítem, můžeme dosolit a zjemnit máslem. Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou šťávou a posypeme na nudličky nakrájenými mandlemi. Podáváme s bílým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat