19. května 2012

Kuře floretinské


kuře, cibule, mrkev, kousek celeru, bobkový list, šťávu z půlky citrónu, 1,25 dl bílého vína, vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, olej na smažení

Kuře rozdělíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer jemně nastrouháme, přidáme k cibuli a zalijeme bílým vínem a citrónovou šťávou a ještě přidáme rozdrobený bobkový list. Do této směsi vložíme porce kuřete a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Dbáme, aby maso bylo směsí dobře pokryto. Před přípravou maso osušíme, obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vajíčku, které lehce osolíme a opepříme. V rozehřátém oleji potom všechno osmažíme. Podáváme s bramborem. Nezapomeneme na zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat