23. května 2012

Kuře na paprice a slanině


menší kuře, kuřecí játra, 1,5 dl husté sladké smetany, 60 g slaniny, 0,5 menší cibule, lžička mleté papriky, sůl

Očištěné kuře rozdělíme na 10-12 kousků, slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme nastrouhanou cibuli a necháme zpěnit. Na tomto základu opečeme kousky kuřete a kastrol stáhneme z plotýnky. Vmícháme mletou papriku, sůl, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme doměkka za občasného obracení kousků. Když je maso skoro měkké, přidáme kousky kuřecích jater a ještě asi 10 minut podusíme. Kuře zalijeme smetanou a necháme ji přejít varem. Podáváme s jemnými noky nebo houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat