23. května 2012

Kuře po francouzsku


kuře, 2 cibule, 3 lžíce oleje, sklenka koňaku, 0,5nl červeného vína, 100g anglické slaniny, 6 žampiónu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, zelenou petrželku

Kuře naporcujeme a lehce osolíme. Na rozehřátém oleji porce opečeme z obou stran, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak maso přelijeme koňakem a zapálíme, v přípravě pokračujeme, až plamínek zhasne. Zalijeme vínem, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, opepříme a dusíme. Podléváme jen maličko, pokud je to nutné. V závěru přidáme ještě nakrájené žampióny, na plátky krájený česnek, zalijeme trochou horké vody a dodusíme doměkka. Můžeme zahustit máslovou jíškou. Na talíři ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s bramborem nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat