24. května 2012

Kuřecí játra se sýrovými brambory


600 g drůbežích jater, 3 cibule,zelená paprika, 2 rajčata, sůl, mletý pepř, pálivá paprika, 2 lžíce oleje, 20 g slaniny, majoránka
sýrové brambory: 500 g vařených brambor, sůl,150 g strouhaného sýra, 2 dl smetany, 2 vejce, petrželka, 30 g másla

Hrubě pokrájená játra opečeme na směsi oleje a pokrájené slaniny, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a papriku, osolíme, opepříme a ochutíme pálivou paprikou a podle chuti i špetkou majoránky. Přidáme na půlkolečka nakrájená rajčata, prohřejeme a podáváme se sýrovými brambory. Ty mezitím připravíme z vařených brambor, nakrájených na plátky, které osolíme a promícháme se 150g strouhaného sýra a 2 dl smetany rozšlehané se dvěma vejci a petrželkou. Vše promícháme a zapečeme v máslem vymazané misce dočervena.

Žádné komentáře:

Okomentovat