23. května 2012

Kuřecí maso s kapií


250 g masa bez kostí, vejce, 2 lžičky solamylu, 50 g sterilované kapie, 2 cibule, strouček česneku, 3 lžíce oleje, sůl, 1/2 dl bílého vína, lžička sójové omáčky, cukr, mletý zázvor 

Maso nakrájíme přes vlákno na nudličky, přidáme zázvor, rozšlehané vejce, solamyl a lžíci vody, vše dobře promícháme. Necháme v chladnu minimálně hodinu odležet. Kapii nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká půlkolečka, rozetřeme česnek. Maso dáme na rozpálený olej, za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Přidáme cibuli, smažíme minutu, přidáme česnek, kapii, sójovou omáčku, cukr, zalijeme vínem a dusíme minutu. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat