24. května 2012

Kuřecí řízky se zeleninovou náplní


2 kuřecí nebo krůtí řízky, 200 g mraženého špenátu, cibule, 2 oloupaná rajčata, sardelovou pastu, česnek, svazek pažitky, 1 balíčkovanou rýži, 2 dl smetany, 100 g plísňového sýru, olej, sůl, máslo, pepř, párátka

Dáme vařit rýži. Nakrájíme si cibuli na kostičky a rozmrazíme špenát. Cibuli na pánvi orestujeme, přidáme špenát, rozkrájíme na kostičky spařená a oloupaná rajčata, a rovněž přidáme do pánve. Připravíme si kuřecí řízky, jemně je naklepeme, aby se rychleji propekla, naplníme je připravenou nádivku z pánve, přehneme, zajistíme alespoň dvěmi párátky, osolíme a na oleji z obou stran opékáme. Opečené plněné řízky přendáme na talíř a doplníme kopečkem uvařené rýže. Můžeme dozdobit zeleninovou oblohou. Nakonec, aby byl teplý, uděláme sýrový přeliv. Kousek másla rozehřejeme na pánvi, přidáme nakrájenou cibulku, smetanu, lžičku sardelové pasty, nastrouháme stroužek česneku, přidáme sýr, nakrájenou pažitku, dochutíme špetkou bílého pepře, jemně dosolíme. Vzniklou omáčkou esteticky (z poloviny) přelijeme na talíři nandané kuřecí řízky a za tepla podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat