25. května 2012

Kuřecí žaludky zadělávané


400 g žaludků, sůl, několik zrnek celého pepře a nového koření, 40 g slaniny, cibule, lžíce polohrubé mouky, muškátový květ, žloutek, 2 dl smetany, petrželka

Žaludky očistíme, opláchneme, zalijeme studenou vodou tak, aby byly potopeny, přidáme sůl a koření a vaříme téměř do měkka. Nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, přidáme scezené a překrájené žaludky, za stálého míchání v trošce prochladlého vývaru rozmícháme mouku a povaříme 10 minut. Omáčku okořeníme, popř. dosolíme, zalijeme smetanou se žloutkem a už jen prohřejeme. Doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou. Podáváme s těstovinami nebo dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat