29. května 2012

Mangové lassi

2 kelímky jogurtu,500 ml plnotučného mléka,2 větší zralá manga,2-3 lžíce cukru, nejlépe přírodního, nebo med, dle chuti,vanilkový cukr,lžíce mleté skořice, špetka strouhaného muškátového oříšku .špetka strouhaného muškátového oříšku

Mango oloupeme a vyjmeme pecku. Nakrájíme na kousky a v mixéru společně s jogurtem a cukrem rozmixujeme. Na ozdobu si necháme 4 tenké plátky manga. Přidáme mléko a ještě jednou promícháme. Je-li nápoj příliš hustý, doplníme ho trochou studené vody. Necháme vychladit a před podáváním prošleháme. Rozdělíme do čtyř sklenic, poprášíme skořicí, strouhneme špetku muškátového oříšku a ozdobíme plátkem manga.

Nápoj můžete obohatit strouhaným kokosem, oříšky, různým kořením. Jogurtové nápoje se v Indii připravují i na slano, s ostrým kořením nebo bylinkami, oblíbený je jogurt s hořčičným semínkem, kari, česnekem, koriandrem, zázvorem a solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat