16. května 2012

Námořnické kotlety


600 g kotlet (nebo krůtích prsou), 2 cibule, 8 stroužků česneku, 3 sterilované okurky, 1 menší plechovka sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajského protlaku, 250 ml šlehačky (nebo zakysaná smetana), hotová jíška (např. Knorr), lžíce worchestrové omáčky, pepř, sůl

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek a okurky a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa (10 - 15 minut). Pak přidáme rajský protlak, žampiony, worchestrovou omáčku, zahustíme jíškou a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu, necháme důkladně prohřát a dochutíme solí a pepřem.


Žádné komentáře:

Okomentovat