31. května 2012

Pradědovo tajemství


4 vepřové kotlety bez kosti, plechovka nebo sklenice zeleninového leča (použila jsem lečo Alibona 330 g), cibule, 8 stroužků česneku, 5 lžic oleje, 5 lžic rajského protlaku nebo kečupu, 1 dl piva, 200 g strouhané nivy, sůl, pepř, oregano, feferonky, 8 topinek

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kotlety z obou stran doměkka. Přendáme je na talíř. Do výpeku na pánvi nasypeme cibuli a za stálého míchání osmažíme do změknutí. Přidáme česnek, lečo, protlak a pivo, promícháme a asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Maso vložíme do směsi a necháme prohřát. Na talíř položíme dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je zeleninovou omáčkou. Na to položíme porci masa a hustě posypeme sýrem. Ozdobíme feferonkou (zapomněla jsem koupit, nahradila jsem ji troškou pálivé chilli omáčky).

Žádné komentáře:

Okomentovat