9. května 2012

Talava kebáb - sojové maso v těstíčku na jehle


sojové maso balení plátků, koření a přísady, 4 velké cibule, 0,5 kg větších hub (žampióny), 3 žloutky, trochu papriky a hladké mouky, tuk na smažení
těstíčko :
130 g hladké mouky, žloutek, 3 lžíce husté smetany, mléko


Přípravu sojového masa : Do cca 2 l studené vody vsypeme 1 až 2 pytlíky sojových plátků (stejný postup platí i pro nudličky či kuřecí plátky), přidáme 2 kostky zeleninového vývaru, sojovou omáčku, maggi a případně i nějakou ostřejší pochutinu. To vše uvedeme do varu a necháme cca 15 min.projít varem. Pak maso vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Nic z něj nevytlačujeme!
Z mouky, žloutku a mléka připravíme těstíčko, necháme cca 15 min. odležet a pak řádně prohněteme s trochou mouky a hustou smetanou.Tence je vyválíme a vychladíme. Maso nakrájíme na menší kousky a obalíme v červené paprice. Houby nakrájíme na plátky, cibuli překrojíme na poloviny a naloupeme po vrstvách. Na jehly navlékáme střídavě maso, cibuli a houbu, maso, cibuli atd. pak výsledek zabalíme do již připraveného těstíčka, lehce poprášíme moukou a potřeme rozšlehaným žloutkem. Osmažíme v nadbytku oleje do křupava a zlatohněda. Necháme okapat a podáváme.
Poznámka :
Pro odpůrce sojového masa - lze použít i vepřové nebo skopové. To pak stačí trošku povařit a zbytek je pak již stejný. 

Žádné komentáře:

Okomentovat