14. května 2012

Tyrolský závin

250 g hladké mouky , 80 g másla, 2 lžíce moučkového cukru , 125 ml mléka ,  vejce , vanilkový cukr ,  kypřicí prášek do pečiva , špetka soli , skořicový cukr , rozinky , krouhaná jablka
Mouku, polovinu prášku do pečiva, smíchaný moučkový a vanilkový cukr a trošku citronové kůry dobře promícháme na válu. Přidáme vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a 6 lžic rozpuštěného másla. Vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na dva díly. Jeden díl vložíme na připravený koláčový plech, posypeme jej osmaženou strouhankou, na ni položíme nakrouhaná nebo nakrájená jablka (můžeme přidat i jednu hrušku). Posypeme skořicovým cukrem, rozinkami, případně i rozsekanými oříšky či mandlemi, troškou strouhanky a pokropíme rozpuštěným máslem. Přikryjeme druhým dílem těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dorůžova v dobře prohřáté troubě asi 30 až 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat