17. června 2012

Čočka s klobásou

4 lžíce olivového oleje,450 g klobásy šikmo nakrájené na kolečka, nakrájená cibule,2 karotky nakrájené na špalíčky,2 řapíky celeru nakrájené na špalíky,prolisovaná palička česneku,3,5 hrnku čočky,2 hrnky slepičího vývaru (může být i z kostky),bobkový list,lžička sušeného rozmarýnu,sůl,pepř

Na dvou lžících rozehřátého oleje opečeme klobásy dozlatova a vyjmeme je z rendlíku. Přidáme cibuli, karotku, celer a česnek a opékáme 5 minut za stálého míchání. Pak přidáme propláchnutou čočku, vývar, necelé 4 hrnky vody, bobkový list, rozmarýn, zbylý olej a sůl. Přivedeme do varu, zmírníme a pomalu dusíme, až je čočka měkká. Pak přidáme opečené klobásy, vše prohřejeme a podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat