10. června 2012

Francouzské brambory v alobalu


alobal, syrové brambory, 2 kuřecí klobásy, 2 paprikové klobásy, anglická slanina, 2 zelené papriky, pórek, hořčice, kečup, niva

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásy nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky, zelené papriky na čtverečky, nivu nastrouháme. Uřízneme si větší množství alobalu, aby nám vyšel dovnitř pekáče a aby po stranách zbylo tolik, aby se brambory mohly ještě tím alobalem z obou stran zakrýt. Na alobal dáme nakrájené brambory, pocákáme hořčicí a kečupem. Na brambory nasypeme nakrájené klobásy, papriky, slaninu, nakrájený pórek a na to všechno nastrouháme Nivu. Pokrm nesolíme, Niva i klobásy jsou slané dost. Pak vezmeme alobal, a z obou stran pořádně překryjeme celou tu dobrotu, uplácáme ho, hlavně se snažíme po stranách a dáme to do trouby asi na 220 st. a necháme to tam asi tak 3/4 hodiny. Pak vypneme a můžeme konzumovat. Tohle množství klobás a paprik je asi na 1,5 kg brambor, ale každý může dát jak to má rad, jestli víc brambor nebo víc masa

Žádné komentáře:

Okomentovat