25. června 2012

Gulášová polévka s houbami

1,5 až 2 litry vody, 3 větší brambory,kořenová zelenina, 4 lžíce hladké mouky,hrst sušených hub, vařené maso z polévky,cibule, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku,sůl, majoránka, bobkový list, nové koření, pepř, zelená nať, paprika, podravka,kmín
Do vody dáme vařit na kostičky nakrájené syrové brambory, zeleninu, sůl, kmín,bobkový list, nové koření a sušené houby, předem namočené a nakrájené. Mezitím si usmažíme cibuli, dám na to nakrájené maso, papriku, ostatní koření. Když jsou brambory měkké, přidáme jíšku za sucha upraženou a maso, znovu povaříme, přidáme česnek a ještě dochutíme podravkou, maggi a nakonec zelenou petrželí, buď čerštvou nebo sušenou. Máme-li zbylou vyvařenou kost z polévky, přidáme i rozmačkaný morek. Nakonec můžeme přidat 1 lžíci domácího sádla. Vařeného masa z polévky stačí jen malý kousek, houby dají dobrou chuť a lze místo masa použít též salám, maso je však chutnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat