26. června 2012

Hrášková raketovka

malá konzerva hrášku (ve slaném nálevu),3 až 4 stroužky česneku, masox,lžíce červené papriky, 3 lžíce oleje, maggi,sůl, pepř, vegeta, na špičku nože glutasol,zelená petrželka a celerová nať
na kapání: vejce, 2 lžíce vody, 5 až 6 dkg hrubé mouky
Do 3 litrů vody dáme vařit sterilovaný hrášek i s nálevem, přidáme masox. Utřeme česnek a dáme ho krátce osmažit na oleji dozlatova. Pánev dáme z plotny a na osmažený česnek nasypeme lžíci červené sladké papriky, zamícháme a hned dáme vše do polévky (paprika se již nesmí smažit, aby nezhořkla, na omastku se nechá jenom překulit, pro zlepšení barvy). Kapání: vejce a vodu rozšleháme v hrníčku, přidáme tolik hrubé mouky, aby vzniklo slabě zahoustlé těstíčko, které pomalu přes vidličku odkapáváme do vroucí polévky. Dochutíme kořením (maggi, pepř, sůl, na špičku nože glutasol, petrželová a celerová nať). „Raketovka" proto, že za 20 minut od bodu varu je hotová.

Žádné komentáře:

Okomentovat