13. června 2012

Játra po S'Čchuansku

500 g vepřových jater, škrobová moučka, 5 lžic rostlinného oleje, 2 dkg sušených hub,stroužek česneku, 3 mladé cibulky, lžička moučkového cukru, 0,5 lžičky mletého zázvoru, pálivá paprika, 2 lžíce sójové omáčky, 1 dl vývaru, 2 lžíce desertního vína, 100 g fazolových lusků, glutasol
Pokrájíme máčené sušené houby na kousky, česnek na plátky, mladé cibulky na dvoucentimetrové kousky. Játra nakrájíme na tenké plátky o velikosti sousta. Obalíme je ve škrobové moučce a prudce za stálého míchání opečeme na oleji. Přidáme k nim houby, česnek a cibulky. Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, vývar, víno, glutasol a krátce povaříme. Nakonec přidáme sterilované nebo vařené fazolové lusky pokrájené na třícentimetrové kousky. Prohřejeme, promícháme a stáhneme z ohně.Opečená játra mají zůstat křehká, proto je nutná rychlá příprava.Místo fazolek je možné použít zeleninovou tykev, špenát, zelí, pórek, kedlubnu neboceler, případně bambusové výhonky nakrájené na nudličky o délce 2 cm. (Syrovou zeleninu opečeme spolu s cibulkou.)

Žádné komentáře:

Okomentovat