18. června 2012

Kachní prsa s ananasem

600 g vykostěných kachních prsíček, 2 lžíce strouhaného zázvoru,4 plátky konzervovaného ananasu, 2 pórky, cibule, 3 mrkve,2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce suchého vermutu,  lžička kukuřičné moučky,2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, sůl, pepř
Mírně osolená kachní prsíčka poprášíme moukou a na rozpáleném oleji v nízké remoskové míse je osmahneme po obou stranách dohněda. Pak je vyjmeme a uložíme v teple. Ve zbylé šťávě osmahneme krátce za občasného míchání nastrouhaný zázvor, přidáme drobně pokrájený pórek, cibuli a mrkev. Zeleninu společně osmahneme a vrátíme prsíčka zpět. Vmícháme sójovou omáčku, špetku cukru, rajčatový protlak, podlijeme vínem a 200 ml vody a zeleninu s prsíčky podusíme doměkka. Prsíčka opět vyjmeme. Vmícháme kukuřičnou moučku rozmíchanou v trošce vody, na kostičky pokrájený ananas, prsíčka dáme zpět a společně prohřejeme.Podáváme s rýží. Obměna: Místo kachních prsíček můžeme použít kuřecí nebo krůtí prsa.

Žádné komentáře:

Okomentovat