12. června 2012

Kuře Kung Pao po česky


4 kuřecí řízky, malá sojová omáčka, solamyl, 3 vejce, worcester, cukr, voda (nebo bílé víno), nesolené arašídy, žampióny, zelenina dle chuti, může být i bez zeleniny (cibule, pórek, pekingské zelí)

Polozmražené kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, naložíme do vajec a solamylu (solamylu dáme hodně až 0,5 krabičky), ihned poté maso kousek po kousku smažíme zcela ponořené v rozpáleném oleji. Na pánvi na troše oleje osmahneme arašídy, žampióny a zeleninu. K tomu přidáme již osmažené maso a zalijeme zálivkou (do půllitru nalijeme celou sojovku, trochu worcesteru, dolijeme vodou nebo bílým vínem a osladíme dle chuti - 10 až 12 polévkových lžic cukru. Celé to asi 3 minuty dohromady povaříme a nakonec zaprášíme solamylem, aby nám to udělalo hustší omáčku. Tip: maso si můžeme osmažit i den dopředu. Příloha: rýže, hranolky, my děláme s bramboráčky

Žádné komentáře:

Okomentovat