24. června 2012

Květák zapečený s masem

květák, asi 400 g jakéhokoli umletého vařeného nebo pečeného masa, 100 g strouhanky, 3 vejce, 250 ml mléka, špetka muškátového oříšku, hrst petrželky, lžíce másla, máslo na vymazání mísy, sůl, bílý pepř
Omytý květák rozdělíme na růžičky, které uvaříme v mírně osolené vodě dopoloměkka a necháme okapat. Na másle osmahneme dozlatova strouhanku. Vmícháme nasekanou petrželku, asi 3 lžíce mléka, 1 rozšlehané vejce a mleté maso. Vše mírně osolíme, opepříme,ochutíme muškátovým oříškem a dobře promícháme. Hlubokou mísu remosky vymažeme máslem, na dno poklademe poloviční množství květáku, na něj rozprostřeme masovou směs a opět dáme další vrstvu květku. Zakapeme mlékem rozmíchaným s vejci a pečeme asi 25-30 minut, dokud vejce neztuhnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat