10. června 2012

Lívance s čerstvým ovocem

500 g polohrubé mouky, 0,5 až 1 kypřící prášek, 1 - 2 vejce,600 ml acidofilního mléka,špetka soli a lžíce cukru, špetka citronové kůry,olej na smažení, 150 g meruňkového džemu, 600 g čerstvého ovoce (kiwi, borůvky, jahody, broskve), hrst jemně posekaných pistáciových oříšků,trocha cukru moučka na poprášení

V míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme vejce, sůl a za stálého míchání přiléváme mléko, až vytvoříme hustší hladké těstíčko.
Rozpálíme si lívanečník nebo menší nepřilnavou pánev, vytřeme ji olejem a pomocí lžíce nebo malé naběračky tvoříme kulaté lívanečky, které pečeme z obou stran do zlatova. Lívance potřeme meruňkovým džemem, ozdobíme kousky čerstvého ovoce, poprášíme moučkovým cukrem a posypeme nasekanými pistáciovými oříšky. Můžeme je ozdobit čerstvými lístky máty nebo meduňky.

Žádné komentáře:

Okomentovat