17. června 2012

Lotrinský slaný koláč

křehké těsto,10 dkg anglické slaniny,10 dkg šunky,2,5 dkg másla,4 vejce,0,5 skleničky mléka,0,5 skleničky šlehačky/smetany,2 polévkové lžíce mouky,sůl, pepř,muškátový oříšek

Do křehkého těsta zapracujte 1 vejce, pak jím vyplňte hlubší dortovou formu. Na pánvi osmažte na másle slaninu a šunku nakrájenou na kostičky. V míse ušlehejte vejce s mlékem, šlehačkou a moukou. Osolte, opepřete a přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Nechte okapat slaninu a šunku, nasypte ji na těsto, zalijte vejci a v horké troubě pečte asi půl hodiny. Tento recept můžete obměnit tak, že společně se slaninou a šunkou nasypete na těsto i kousky sýru gruyére nebo beaufort. To je otázka chuti. Koláč se jí teplý, vlažný nebo studený, doplněný hlávkovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat