13. června 2012

Maso dvou barev

250 g vepřové kýty (plec), špetka soli,  vejce, lžička škrobové moučky, 250 g vepřových jater (vepřová, telecí, drůbeží), lžička škrobové moučky, 3 lžíce vepřového sádla, 150 g zelí nebo paprik, sójových výhonků, 2 stroužky česneku,  feferonka nebo lžička chilli,
zálivka: 2 lžíce desertního vína, lžíce sójové omáčky, špetka moučkového cukru,špetka glutasolu nebo lžička vegety, 50 g sušených hub, šálek vývaru (voda)

Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky (asi 3 mm silné) po vlákně a překrojíme na kousky o velikosti sousta. V misce je promícháme s rozšlehaným vejcem a s máčeným škrobem, mírně osolíme a necháme chvilku odležet. Játra nakrájíme podobně a v jiné misce smícháme se škrobovou moučkou. Zelí jemně nakrájíme, spaříme vroucí vodou a dáme okapat. Česnek nakrájíme na plátky, stejně tak pálivou papriku. Připravíme si do hrnku zálivku z uvedených přísad.Na hlubší pánvi rozpálíme sádlo, opečeme nejprve vepřové plátky z obou stran, vyjmeme a dáme zatím stranou, pak opečeme plátky jater, nakonec spařené zelí. Vrátíme na pánev osmažené vepřové maso a játra, přidáme pálivou papriku a česnek a zalijeme vše připravenou zálivkou. Podusíme na mírném ohni několik minut. Zakápneme červeným olejem (olej s pálivou paprikou).

Žádné komentáře:

Okomentovat