14. června 2012

Masové taštičky Ťiao-C

náplň: 350 g mletého masa, cibule, lžíce desertního vína, 0,5 lžičky mletého zázvoru, badyán, glutasol, 50 g bambusových výhonků, sůl,  lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vody,  lžička škrobové moučky, pálivá paprika
těsto: 400 g hladké mouky, 1 dl vody
omáčka: 2 lžíce sójové omáčky, lžička rostlinného oleje, pálivá paprika, 2 lžíce vývaru, mletý zázvor, 2 stroužky česneku, lžička octa

Nejprve připravíme z mouky a vody hladké tužší těsto. Dobře ho propracujeme a necháme asi půl hodiny odpočinout přikryté utěrkou. Mezitím zpracujeme masovou náplň ze všech přísad. Nejprve smícháme mleté maso s drobně pokrájenou cibulí, bambusovými výhonky (nebo jinou zeleninou: zelí, paprika, celer) a pak s ostatními přísadami. Dobře prohněteme, podle potřeby osolíme a dochutíme pálivou paprikou. Masovou směs uložíme do chladu.Z odpočatého těsta vyválíme tenkou placku jako na nudle. Sklenkou na vodu vykrajujeme kolečka. Na každé položíme lžičku masové náplně, přeložíme napůl a okraje taštičky důkladně stiskneme tak, aby se těsto dobře spojilo. Uzavřené plněné taštičky vložíme do vroucí vody a pomalu vaříme asi 10 minut. Pak je vybereme cedníkem na mísu, lehce pokropíme olejem nebo rozpuštěným sádlem a horké podáváme na míse spolu s omáčkou. Taštičky pojídáme tak, že je máčíme v omáčce. Tu připravíme prošleháním

Žádné komentáře:

Okomentovat