13. června 2012

Nudle dlouhého života

rýžové nudle nebo špagety, sůl,  lžíce vepřového sádla, 3 lžíce oleje, 100 g vepřového masa, 50 g vepřových jater, 100 g kuřecích prsíček, 3 mladé cibulky, 2 stroužky česneku,malý lilek, 2 papriky, 50 g bambusových výhonků (pórek, kedluben, celer), 0,5 lžičky drceného pepře,  lžíce mletého zázvoru, špetka pálivé papriky, 2 lžíce sójové omáčky, lžíce desertního vína, sůl, glutasol, vývar nebo voda
omáčka: hrst malých žampiónů,  lžíce oleje,  lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru, lžička sójové omáčky

Na oleji zpěníme nakrájené mladé cibulky, na plátky nařezaný česnek, přidáme vepřové maso nakrájené na tenké plátky, drůbeží na nudličky, játra na plátky. Osmahneme, přidáme na kostičky nakrájený lilek, paprikové lusky nařezané na pásky, na hranolky nakrájené bambusové výhonky nebo jinou zeleninu a za stálého míchání osmažujeme. Pak přidáme sójovou omáčku, víno, pepř, pálivou papriku a zázvor, promícháme, podlijeme několika lžícemi vývaru nebo vody, krátce podusíme, dochutíme glutasolem a solí a dáme stranou. Mezitím uvaříme rýžové nudle nebo špagety, promícháme se lžící sádla a ponecháme v teple. Čerstvé žampióny osmahneme na oleji, zaprášíme moukou, chvíli opékáme, až jíška začne žloutnout. Pak zalijeme vývarem, promícháme, povaříme, přidáme sójovou omáčku a ještě krátce za stálého míchání hotovou omáčku prohřejeme.Na nudle dáme směs masa se zeleninou a přelijeme žampiónovou

Žádné komentáře:

Okomentovat