10. června 2012

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/., 400 g kuřecích řízků., 200 g klobásky., červená paprika., zelená paprika., plechovka červených fazolí v., chilli omáčce., 4 střední cibule., 6 stroužků česneku., 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných., 50 ml olivového oleje., 2 chilli papričky /koření/., pórek., 100 ml piva., kelímek strouhaného křenu., sůl., mletý pepř

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek , přidáme papriky, žampiony a restujeme tak 3 -5 minut. Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme. Okořeníme dle chuti. Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem. Přílohy: hranolky, americké brambory, pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat