14. června 2012

Pa Pao Fan - Rýžový desert s ovocem

100 g meruněk (nebo broskví, hroznů, švestek, liči, třešní, rambutanu), 50 g rozinek,50 g kandovaného ovoce, 100 g ananasu nebo pomeranče (popř. tykvový kompot s ananasem), 150 g mandlí nebo ořechů, 250 g rýže, 3 dl mléka, 80 g moučkového cukru, 1 cl rumu nebo ovocného likéru, trochu vanilkového lusku drceného (nebo vanilinový cukr), 20 g želatiny, 2 bílky, olej na vymazání formy, malinový sirup (nebo karamelový),šlehačka
Nejprve v trojnásobném množství vody rozvaříme rýži do kašovité konzistence. Čerstvé (nebo okapané kompotové) a kandované ovoce drobně nakrájíme (asi na velikost rozinky).Mandle nebo ořechy usekáme a přidáme do kašovité rýže spolu s ovocem, rozinkami,mlékem, cukrem, vanilkou, likérem a želatinou namočenou a rozmíchanou v 1 dl vody. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do rýžové hmoty. Formu na pudink dobře vytřeme olejem, naplníme připravenou směsí a vaříme 15-20 minut v páře. Vychladlý desert vyklopíme, ozdobíme ovocem a přelijeme karamelovým sirupem (popř. malinovým). Nakrájené porce můžeme doplnit ovocem, případně i šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat