18. června 2012

Pečená plněná krůtí prsa

2 porce vykostěných krůtích prsíček (po 300 g), trochu hladké mouky na obalení, 100 ml bílého vína, 100-200 ml vývaru (i z kostky), 3 lžíce oleje, sůl
nádivka: jako u předpisu na kuře s nádivkou 

Nádivku připravíme stejným způsobem jako u předpisu na nadívané kuře. Zbude-li nám, nevadí, můžeme ji upéct zvlášť v olejem vymazané menší ohnivzdorné misce.Krůtí prsa opatrně podélně po jedné straně nařízneme tak, abychom vytvořili kapsu. Pak je lehce naklepeme, aby se zvětšil prostor pro nádivku. Pokud se maso protrhá, můžeme podložit plátkem krůtí šunky, aby nádivka nevytekla. Krůtí prsa naplníme nádivkou a otvor zašijeme nití. Na povrchu je mírně osolíme, obalíme v hladké mouce, vložíme do nízké mísy remosky s předem rozpáleným olejem a opečeme po obou stranách. Pak je podlijeme bílým vínem, a když se vydusí, podléváme dál vývarem a pečeme doměkka.Jednou nebo dvakrát během pečení prsa obrátíme. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem nebo s dušenou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat