18. června 2012

Pečené kuře s houbovou nádivkou

kuře, 3 lžíce oleje,  lžička grilovacího koření, sůl
nádivka: 200 g čerstvých hub, vejce, 2 (celozrnné) rohlíky nebo housky, asi 100 ml mléka,  malá cibule, 0,5 lžičky tymiánu, hrst nasekané petrželové natě, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje,sůl, pepř

Kuře vně i uvnitř omyjeme, osolíme a naplníme nádivkou. Kuře vložíme do rozpáleného oleje do hluboké mísy remosky, potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením a pečeme za občasného potírání ochuceného oleje a nepatrného podlévání vodou doměkka.Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Nádivku připravíme tak, že na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, mírně je osolíme, opepříme a necháme je dusit doměkka. Když vychladnou, přidáme k nim v mléce rozmočené rohlíky nebo housky, nasekanou petrželku, tymián a touto směsí kuře naplníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat