18. června 2012

Pečené kuře s mandlovou nádivkou

kuře, 3 lžíce oleje, sůl
nádivka: 3 vejce, 3 (celozrnné) housky, 100 g loupaných mletých mandlí, 100 g másla, nastrouhaná kůra z citronu,trochu strouhaného muškátového oříšku, hrst petrželky, sůl

Omyté a vně i uvnitř osolené kuře naplníme nádivkou, vložíme do rozpáleného oleje do hluboké mísy remosky a pečeme doměkka.Občas kuře během pečení nepatrně podléváme vodou. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem nebo podušenou zeleninou. Vhodný je také kompot.
Nádivku připravíme tak, že máslo utřeme do pěny, přidáme za stálého míchání žloutky, drobně pokrájené housky, které předem navlhčíme v mléce, citronovou kůru, muškátový oříšek, zelenou nať a nakonec přidáváme střídavě mandle a ušlehané bílky. Touto směsí kuře naplníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat