13. června 2012

Pekingské maso

500 g roštěnky nebo svíčkové, 2 kapie (červené a zelené, příp. i sterilované),  cibule, vejce, lžička škrobové moučky,  lžíce vína, lžička moučkového cukru, lžíce sójové omáčky, špetka mletého zázvoru, špetka pálivé papriky, sůl, olej, glutasol nebo vegeta
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, se škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji za stálého míchání, přidáme drobně nakrájenou cibuli a kapie. Mícháme dále na pánvi asi 2-3 minuty, pak přidáme sójovou omáčku, špetku glutasolu, případně sůl.Prohřejeme a promícháme.Příloha: rýže a zeleninový salát

Žádné komentáře:

Okomentovat