20. června 2012

Podušená zelenina na kari koření

600 g měkčích rajčat, 3 středně velké cukety, 3 cibule, 2 mrkve, konzerva kukuřice (asi 400 g), 2 stroužky česneku, několik lístků čerstvé bazalky (nebo  lžička sušené), 100 g vypeckovaných konzervovaných oliv, hrst petrželky,  lžička kari koření, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Omytá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky.Omyté cukety a očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno a s prolisovaným česnekem zpěníme na oleji v hluboké remoskové míse. Pak přidáme cukety s mrkví a podusíme.Je-li třeba, podlijeme trochu vodou. Když zelenina trochu změkne, přidáme pokrájená rajčata, ochutíme kari kořením, mírně osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na poslední chvíli přimícháme scezenou kukuřici, olivy, nasekanou bazalku a se zbývající zeleninou už jen prohřejeme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželovou nať. Podáváme jako přílohu k masům či drůbeži, nebo jako samostatný pokrm s chlebem anebo s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat