8. června 2012

Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou


na piškot : 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice,4 vejce,4 lžíce horké vody
krém : 500 ml mléka2 vanilkové pudinky,4 – 6 lžic cukru krupice, vanilkový cukr,měkký tvaroh,250 g Hery,
4 půlky broskví z kompotu,šlehačka Dr. Oetker v prášku, ztužovač šlehačky,150 ml studeného mléka, nastrouhaná čokoláda           
                                                

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně zašleháme horkou vodu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něj smícháme žloutkovou pěnu a po částech mouku. Plech vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Piškot pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě při 200.C (těsto se nesmí lepit na špejli). Mezitím rozmícháme v části mléka oba vanilkové pudinky a cukr krupici, zbytek mléka dáme vařit. Do vroucího mléka vylijeme pudinkovou směs a za stálého míchání uvaříme. Hotový pudink necháme vychladnout a pak do něj zašleháme Heru, vanilkový cukr a tvaroh. Broskve nakrájíme na malé kousky a vmícháme do krému. Na vychladlý piškot naneseme nejprve vrstvu krému, na ni šlehačku vyšlehanou se ztužovačem a nakonec jej hustě posypeme čokoládou. Piškot dáme asi na půl hodiny do chladničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat