8. června 2012

Pudinkový koláč


500 g polohrubé mouky, balíček sušeného droždí, 70 g krystalové cukru, vanilkový cukr, 0,5 lžičky soli, 70 g másla, vejce, 2,5 dl mléka
krém: 1 l mléka, 80 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 100 g cukru
poleva: 100 g čokolády na vaření, 70 g ztuženého pokrmového tuku

Prosetou mouku dáme do mísy, smícháme s droždím, krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, vejcem, přidáme vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ubrouskem a teplém místě necháme vykynout. Vykynuté těsto na pomoučněném vále prohněteme, dvě třetiny těsta rozválíme, dáme na vymaštěný plech tak, aby okraje přečnívaly. Potřeme vychladlým krémem, zbylé těsto rozválíme na tenký plát a opatrně pomocí válečku jím překryjeme krém. Okraje těsta stlačíme, aby krém nevytekl. Těsto propícháme vidličkou a několik minut ještě necháme kynout. Upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý koláč potřeme čokoládovou polevou.
Příprava krému: ve 2 dl mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko s cukrem uvedeme do varu, vmícháme pudink a uvaříme hustý krém. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Příprava polevy: do kastrolu dáme čokoládu rozlámanou na kousky a pokrmový tuk. Za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Občas až do vychladnutí promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat