22. června 2012

Rizoto s klobásou

300 g rýže, 250 g klobásy, cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml vývaru (i z kostky), cibule, 6 velkých měkčích rajčat, špetka šafránu, špetka pálivé papriky (nenípodmínkou),hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Pokrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek zpěníme na oleji v hluboké míse remosky, vmícháme na kolečka nakrájenou klobásu,špetku šafránu a spařená, oloupaná, semen zbavená rajčata, mírně osolíme, opepříme a asi 6 - 8 minut podusíme. Potom přisypeme předem propláchnutou rýži a mícháme, až do sebe rýže vsákne omáčku. Přilijeme teplý vývar a vaříme rýži doměkka. Do hotového rizota vmícháme nasekanou petrželku a špetku pálivé papriky.

Žádné komentáře:

Okomentovat