26. června 2012

Silná selská Vavřinecká polévka

1 kg hovězího masa, 1 kg vepřového masa (prorostlý bůček), 7 celerových listů,15 petrželových listů, palice česneku,2 cibule, 10 nových koření, 10 celých pepřů, sůl, 2 mrkve, sáček širokých nudlí,zelená petrželka, 2 feferonky
Vše kromě nudlí dáme vařit do velkého (5 až 7 I) kastrolu. Po změknutí masa polévku slijeme, maso nakrájíme na kostičky a dáme zpět do polévky. Můžeme nakrájet i mrkev. Nudle uvaříme zvlášť, scedíme je a také je dáme do polévky. Podle chuti dosolíme,můžeme přidat polévkové koření a nasypeme nakrájenou petrželku. Pokud je dobře udělaná, stojí v ní šufánek (naběračka).

Žádné komentáře:

Okomentovat