13. června 2012

Skopové maso se sójovými klíčky

300 g skopového masa, 100 g sójových klíčků, 0,5 lžičky soli,  lžička škrobové moučky, 3 lžíce rostlinného oleje, stroužek česneku, 50 g mandlí, paprika
zálivka: lžíce desertního vína,  lžíce sójové omáčky, feferonka, mletý zázvor,moučkový cukr, glutasol, 1 dl vývaru

Libové skopové maso (kýta, hřbet) nakrájíme na tenké plátky (2 mm) o velikosti přibližně kovové pětikoruny. Smísíme s rozmočenou škrobovou moučkou, osolíme a dáme stranou.Na pánvi rozpálíme olej, prudce osmahneme sójové klíčky, vyjmeme děrovanou lopatkou a dáme stranou. Totéž uděláme s čerstvou, na proužky nakrájenou červenou kapií (použijemeli sterilovanou kapii, dáme ji až do hotového pokrmu). Nyní do téže pánve dáme opražit plátky masa, přidáme česnek rozkrájený na plátky, osmahneme za stálého míchání z obou stran a zalijeme zálivkou, připravenou ze všech uvedených přísad (feferonku pokrájíme nebo nahradíme chilli). Krátce povaříme. Pak přidáme opražené mandle, osmažené sójové klíčky a proužky kapie (případně nakládanou kapii). Promícháme. Nakonec zakápneme pokrm několika kapkami oleje.Podáváme s těstovinami - nejlépe vlasovými nudlemi (s petrželkou a celerovou natí),nebo s rýží a zeleninovým salátem.
Místo sójových klíčků lze použít jemně na proužky nakrájené bílé zelí, celer nebo kedluben.

Žádné komentáře:

Okomentovat