21. června 2012

Smažené fazolové karbanátky

200-250 g fazolí, malá cibule, vejce, strouhanka na zahuštění, strouhanka na obalení, trochu hladké mouky, lžička majoránky, hrst petrželové natě,  lžíce oleje na osmažení cibule, olej podle potřeby, sůl, pepř
Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka a prolisujeme je. Do fazolové kaše vmícháme předem osmahnutou cibuli, vejce, trochu strouhanky na zahuštění, majoránku, nasekanou petrželovou nať,mírně vše osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme pomoučenýma rukama malé karbanátky, obalíme je ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji v nízké míse remosky po obou stranách dozlatova.Podáváme s uvařenými brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat