13. června 2012

Šuang-si - Štěstí /recept/

500 g roštěnce nebo svíčková, vejce, sůl,  lžička škrobové moučky, 2 lžíce vepřového sádla, 5 žampiónů nebo jiných hub, lžíce jidášova ucha,  šálek zelí (špenátu nebo mangoldu), lžička mletého zázvoru, kapie (i sterilovaná),  stroužek česneku, špetka pálivé papriky, 1 dl vývaru (i z polévkové kostky),
zálivka: 2 lžíce desertního vína, sójová omáčka,  lžička moučkového cukru, špetka glutasolu nebo vegety, lžička škrobové moučky

Maso pokrájíme na tenké (asi 2-3 mm silné) plátky a ty překrojíme na kousky o velikosti sousta. Maso smícháme s vejcem, škrobovou moučkou a solí. Na pánvi zahřejeme část sádla, rychle opečeme maso dorůžova, vyjmeme je a dáme stranou. Ke zbylému sádlu přidáme ještě jednu lžíci sádla a zahřejeme. Do rozehřátého sádla dáme na plátky pokrájené žampióny, usekané máčené sušené houby, zelí nebo špenát, mletý nebo drobně nakrájený zázvor, na kostičky nakrájenou kapii, plátky česneku, pálivou papriku a za stálého míchání několik minut opékáme. Pak přidáme maso, zalijeme vývarem a ještě podusíme několik minut za stálého míchání. V hrnku smícháme víno, sójovou omáčku, cukr, škrob a glutasol a zamícháme do směsi masa a zeleniny na pánvi. Ještě chvíli podusíme za stálého míchání. Podle chuti přidáme sůl. Podáváme s rýží nebo těstovinami a doplníme zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat