17. června 2012

Valašské kousky

4 vepřové plátky (po 150 g), 200 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů), 200 ml kysané smetany, 300 g hladké mouky,hrst kopru, několik kapek octa, lžíce másla na podušení hub,2 lžíce oleje, sůl

Naklepané a osolené vepřové plátky vložíme do rozehřátého oleje a v nízké míse remosky je opečeme po obou stranách. Plátky pak vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zbylého tuku přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme trochou vody a chvíli povaříme. Maso vrátíme do remosky, vmícháme smetanu,na másle předem podušené houby a omytý, pokrájený kopr, ochutíme octem, povaříme do bodu varu a pak ihned podáváme. Vhodnou přílohou je houskový knedlík, vařené brambory nebo rýže.
Obměna: Místo vepřových plátků můžeme pokrm připravit z kuřecího nebo krůtího masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat