7. června 2012

Vepřová žebírka s cibulkou

1500 g vepřových žeber, sůl ,svazek mladých cibulek ,mrkev, petržel, 0,5 celeru ,6 lžic oleje ,30-50 g cukru krupice ,bobkový list ,10 zrnek nového koření

Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu. Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odležet. Před grilováním maso a cibulky vyjmeme z marinády, maso osolíme a na rozpáleném grilu pečeme z obou stran do zlatova, cibulku jen krátce.Během grilování potíráme olejem z marinády. Podáváme s kyselým zelím nebo kysaným zelím, bramborami či chlebem. 


Žádné komentáře:

Okomentovat