11. června 2012

Vepřové medailonky s omáčkou z hroznového vína


600 g vepřové panenky,3 lžíce olivového oleje,4 cl borovičky, lžíce jalovčinek, 0.5 lžičky barevného pepře, sůl,350-400 g nudlí,100-150 ml jablečné nebo hroznové šťávy, lžíce medu,lžíce rybízové zavařeniny,200 ml červeného vína,400 g modrého hroz. vína,2 lžičky škrobové moučky

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 2-3 cm. Vytvarujeme je do okrouhlého tvaru, osolíme, vložíme do misky a okořeníme jalovčinkami a pepřem. Zalijeme polovinou borovičky a polovinou oleje a aspoň 30 minut marinujeme.Hrozny omyjeme, rozpůlíme a odpecičkujeme. Těstoviny uvaříme podle návodu. V pánvi rozpálíme zbylý olej, maso vyjmeme z marinády a zprudka z obou stran opečeme, zmírníme plamen a opékáme po každé straně 4-5 minut. Opečené maso dáme do jiné nádoby a přikryté necháme stranou.Do výpeku přilijeme ovocnou šťávu, zbytek marinády, med, zavařeninu a červené víno, promícháme a uvedeme do varu. Vaříme bez pokličky 10-15 minut, odmícháme od stěn všechny výpečky a omáčku zčásti odpaříme. Přecedíme přes jemný cedník, přidáme hrozny a vaříme dalších 5 min. Vlijeme škrobovou moučku rozmíchanou ve zbylé borovičce, promícháme a necháme přejít varem, ne déle než 2 minuty. Podáváme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat