17. června 2012

Vepřové plátky z houbami v alobalu

600 g vepřových plátků (po 150 g), 200 g čerstvých lesních hub(nebo žampionů), cibule, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky mletého kmínu, hrst petrželky, 2 lžíce oleje, olej na potření alobalu, sůl, pepř
Do rozpáleného oleje v nízké míse remosky dáme drobně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a petrželovou natí a krátce zpěníme. Pak vmícháme na plátky nakrájené houby, kmín, sůl a podusíme je doměkka. Plátky masa po krajích nařízneme, aby se nekroutily, jemně naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Jednotlivé díly alobalu potřeme olejem, poklademe na ně plátky masa, kopeček podušených hub a alobal dobře uzavřeme, aby nevytekla šťáva. Balíčky vložíme do předem omyté nízké mísy remosky a pečeme asi 30 minut doměkka. Můžeme podávat s opečenými nebo vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat