2. června 2012

Vepřové soté se sýrem


Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo na kostičky. Můžeme zasypat kořením (třeba směsí Avokádo Italské bylinky) a naložit do oleje buď den dopředu nebo stačí i hodina. Naložené maso dáme do ledničky. .Eidam, nivu i balkánský sýr nastrouháme nahrubo. Na pánvi, nejlépe Wok, rozehřejeme olej. Vsypeme naložené maso a orestujeme jej. Potom je zalijeme smetanou, necháme dojít k varu a přidáme nivu a balkánský sýr. Sýr v soté necháme je rozpustit. Eidam můžeme přidat buď do hotového jídla nebo až zasypat na talíři. Vepřové soté se sýrem ihned podáváme. Jako příloha je vhodné téměř cokoliv, výborná je vařená kukuřice.

Žádné komentáře:

Okomentovat