21. června 2012

Zapečená čočka s houbami

300 g čočky, 250 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů),4 velká rajčata, cibule, 2 velké stroužky česneku, 2 vejce,100 ml mléka, lžička sladké mleté papriky, lžička mletého kmínu, hrst petrželky, strouhanka na vysypání mísy, strouhanka
na posypání pokrmu, 2 lžíce oleje, olej na vymazání mísy,sůl, pepř

Předem namočenou čočku dáme vařit doměkka. Na závěr ji osolíme.Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek s kmínem,přidáme očištěné, pokrájené houby, mírně osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Jakmile pustí šťávu, vmícháme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a dál dusíme společně doměkka. Podušené houby smícháme s čočkou, sladkou paprikou, zelenou natí, přidáme rozšlehaná vejce smíchaná s mlékem a směs vložíme do olejem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky. Čočku posypeme strouhankou a zapečeme asi na 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat