21. června 2012

Zapečená mražená mrkev s anglickou slaninou

600 g mražené mrkve (Baby Carrots), 150 g anglické slaniny,50 g tvrdého strouhaného sýra, 0,5 bujonové kostky,špetka muškátového oříšku, 30 g másla, sůl, pepř
Mrkvičky dáme do rendlíku s rozpuštěným máslem, necháme 5 minut dusit, pak přidáme polovinu rozdrobené bujonové kostky,špetku muškátového oříšku, nepatrně pepře a dusíme ještě chvilku doměkka. Podušenou zeleninu necháme vychladnout a pak tvoříme svazečky ze čtyř mrkviček, které obalíme do plátku slaniny a dáváme na dno nízké mísy remosky. Na povrchu je posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme, dokud sýr nezačne růžovět. Tento pokrm je vhodný zejména jako příloha nebo předkrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat