24. června 2012

Zapečená rajčata s masem

8 větších rajčat, 200 g jakéhokoli vařeného nebo pečeného masa, 100 g mraženého hrášku, 4 lžíce strouhanky, vejce, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce nasekané petrželové natě, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužinu vydlabeme lžičkou a jemně ji pokrájíme. Smícháme ji s pomletým masem, hráškem, rozšlehaným vejcem, petrželkou, zahustíme strouhankou, okořeníme muškátovým oříškem, mírně osolíme, opepříme a směsí naplníme vydlabané vnitřky rajčat. Přiklopíme je seříznutými vršky, vložíme do nízké mísy remosky vymazané máslem a pečeme asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat