20. června 2012

Zapečené kedlubny s masem

4 větší kedlubny, 200 g mletého masa, 2 vejce, menší cibule,2 stroužky česneku, 2 lžíce tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, 25 g másla, 2 lžíce oleje, lžička oregana, sůl, pepř
Oloupané kedlubny povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Potom seřízneme vršky a vychladlé kedlubny uvnitř vydlabeme. Na oleji zpěníme cibuli s prolisovaným česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání osmahneme dohněda.Mezitím vršky kedluben jemně pokrájíme. Pak je smícháme s osmahnutým masem, vejci, nasekanou petrželkou, oreganem a směsí naplníme vydlabané vnitřky kedluben. Vložíme je do nízké remoskové mísy předem vymazané máslem, kedlubny posypeme sýrem, pokapeme zbytkem rozehřátého másla a zapečeme je. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat